El mercat de La Boqueria

Xavier Bolao -fotògraf-

Anar al contingut

El mercat de La Boqueria

Xavier Bolao -fotògraf- Barcelona
Publicat per xavier bolao en Barcelona - Diverses · 8 Abril 2014
Tags: boqueria




L'existència d'un mercat a prop del que era la porta de la Boqueria, a l'antiga muralla de Barcelona, ja està documentat a principis del segle XIII, però no va ser fins a 1840 que es va instal·lar al seu emplaçament actual.
Al 1835 es va produir la destrucció del convent de Sant Josep, situat a la Rambla de Barcelona. Al seu solar es va projectar, i quasi acabar, la urbanització d'una plaça molt semblant a la Plaça Reial (també nascuda com a conseqüència de la desaparició del convent de Santa Madrona), i que s'havia d'anomenar Plaça del Treball. Però la que en aquell moment hauria estat la plaça més gran de Barcelona es va convertir en l'espai que havia d'acollir les parades del mercat que estaven instal·lades al mig de la Rambla. Per aquest motiu les cases que envolten i emmarquen el mercat formen pòrtics que no corresponen a l'actual mercat sinó a la plaça projectada originàriament.
No va ser fins al 1914 que es va inaugurà el mercat amb la coberta metàl·lica. Durant els anys posteriors ha estat reformat en diferents ocasions per tal de modernitzar-lo.





0
COMENTARIS

Política de Privacidad
Tornar al contingut