El Born (1976-1981)

Xavier Bolao -fotògraf-

Go to content

El Born (1976-1981)

Xavier Bolao -fotògraf- Barcelona
Publicat per xavier bolao en Barcelona - Arxiu · 13 Agost 2019
Tags: elborn
Aquestes són algunes de les primeres activitats que es van fer a l'edifici del Born després de la seva clausura com a mercat central de fruites i verdures.
 
Al gener de 1977, i amb l'edifici encara per rehabilitar, es va celebrar una jornada reivindicativa amb l'eslògan de "Born Ateneu Popular" i que pretenia reclamar l'ús per al barri d'aquest espai, per tal de pal·liar l'enorme falta de serveis i d'infraestructures socials. Es va dividir l'espai per mostrar diferents activitats, per a infants, jovent i gent gran, organitzades per entitats ja establertes al barri.
 
Uns anys més tard, al febrer de 1981 i després de la seva primera rehabilitació, es va obrir el recinte per mostrar l'exposició "Trens i Estacions". En aquesta exposició es van poder veure vehicles de transport urbà de Barcelona i interurbà. Va ser la primera i única vegada que es van exhibir tramvies restaurats que fins feia pocs anys havien circulat per Barcelona. Amb aquesta mostra l'Ajuntament i Generalitat volien donar a conèixer el que havia de ser el futur Museu del Transport, i per a la seva ubicació sonava amb força l'edifici del Born. L'oposició  veïnal, que com hem vist abans volia aquest espai per a usos del barri, va fer inviable aquest projecte i el Born va quedar en desús i abandonat durant molts anys. La resta de la història crec que ja la coneixeu...









0
COMENTARIS

Política de Privacidad
Back to content