Can Verdaguer i Can Valent

Xavier Bolao -fotògraf-

Go to content

Can Verdaguer i Can Valent

Xavier Bolao -fotògraf- Barcelona
Publicat per xavier bolao en Barcelona - Nou Barris · 29 Octubre 2014
Dues masies que podem trobar al barri de Porta de Barcelona i que, tot i estar pràcticament a tocar l'una de l'altre, han tingut sort molt diferent:





Can Verdaguer ha estat la darrera masia que ha funcionat com a tal a la ciutat de Barcelona. L'antic casalot data del segle XVI i està catalogat com a patrimoni històric de la ciutat. La masia està ubicada en una zona rica en torrents d'aigua, cosa que va facilitar que hi hagués conreus més intensius de farratge per al bestiar i productes d'horta. L'activitat agrícola s'hi va mantenir fins que es van urbanitzar els terrenys dels voltants, l'any 1987. El 2006 l'Ajuntament va adquirir la masia per rehabilitar-la com a equipament per al barri de Porta.





La masia de Can Valent es va construir als voltants del segle XVI sobre l'estructura d'una torre de defensa medieval. Va estar en funcionament fins als anys 60, quan els masovers van vendre la masia i els horts.
Expropiada el 1985 per l’Ajuntament de Barcelona, ha restat en estat d’abandó i ha sofert diversos atacs vandàlics. Actualment l'edifici espera una rehabilitació que li doni un nou ús.




0
COMENTARIS

Política de Privacidad
Back to content