El nou Mercat de Sant Antoni

Xavier Bolao -fotògraf-

Go to content

El nou Mercat de Sant Antoni

Xavier Bolao -fotògraf- Barcelona
Publicat per xavier bolao en Barcelona - Sant Antoni · 11 Juliol 2018
Tags: mercatdesantantonibaluarddesantantoni

He fet una visita al recentment remodelat Mercat de Sant Antoni.
  
Re-inaugurat el passat 26 de maig, la seva història comença abans de la construcció de l'edifici, quan aquest mercat es va instal·lar  a les afores de la muralla. A l'enderrocar-se aquestes i amb la construcció de l'eixample del Pla Cerdà, es va proposar construir una estructura per allotjar el mercat i millorar l'abastiment de la ciutat. L'arquitecte encarregat de dissenyar-lo va ser Antoni Rovira i Trias que el va fer realitat entre els anys 1879 i 1882, creant un edifici que és considerat un dels millors exemples d'arquitectura de ferro de Barcelona, tant per la seva estructura com pels detalls decoratius.

Després de més de 100 anys d'activitat, el 2007 es va tancar i traslladar temporalment per fer una profunda renovació. En el decurs de les obres, encarregades als arquitectes Pere Joan Ravetllat i Carme Ribas, es van trobar importants restes arqueològiques: la Via Augusta romana, una necròpolis i les restes del baluard de Sant Antoni que ara podem contemplar en el soterrani de l'edifici.
 
Aquest mercat és en realitat un conjunt de tres mercats: alimentació, encants, i el mercat de llibres, còmics, revistes i col·leccionisme en general que ocupa les pèrgoles exteriors els diumenges. Sobre els encants cal dir que aquestes parades provenen de les que s'instal·laren a finals del segle XIX a l'avinguda del Paral·lel per vendre tot tipus de productes tèxtils, i que a començaments del XX es van traslladar a prop del Mercat de Sant Antoni ocupant tant els voltants del mercat com la Ronda de San Antoni i el carrer d'Urgell fins a la Gran Via. Amb el pas dels anys moltes d'aquestes parades van anar desapareixent i només van quedar les que ocupen el mateix mercat i voltants.











0
COMENTARIS

Política de Privacidad
Back to content